Veckans Weekly, vecka 47

Hej alla studenter där ute i höstkylan!

Visst är det kallt ute lite småruskigt och ändå är några dagar varma som sommaren och sedan fryser allting till is igen… men snart är det jul! Och då kan man ta det lugnt och äta en massa och titta på snöflingorna falla och öppna presenter och… längtar ni så mycket som jag?

 

Denna vecka har vi fortsatt arbeta hårt med att lära upp dem nyvalda som ska driva hela kåren nästa år. Det har varit möte på möte och vi har kört slut på dem helt, det finns så mycket att göra här på kåren. Dem har fått lära sig om alla dem olika råd och nämnder som finns på högskolan för att den ska kunna fungera ordentligt. Rätt så ingående beskrivningar följt av planering för vem som är lämpligast var blir en del huvudbry. Vi fortsatte sedan med att lära dem om mötesteknik och alla olika mötesregler, vad man bör ha på sig, hur man gör för att få tala, hur omröstningar och propositionsordningar går till, dem olika rättigheterna som finns för olika sorters deltagare, som ni kan höra så finns det en hel del att få skallebank ifrån där med.

Dem fick också vara med på ett möte som nuvarande styrelse hade för att se hur mötena går till där, det tog bara ett par timmar och var inte så farligt men där kom upp ett par huvudbry som fick debatteras länge och dem nya insåg flera problem som dem kommer få arbeta med under sin tid. Utöver det så har de också fått skolning i hur det fungerar med lokaler, avtal och kontraktsförhandlingar. Men sedan har vi fått släppa dem fria en del under veckan för att fixa med sina studier, dem har haft tentor och liknande och behövde lite tid till att plugga också. Som ni kanske kan höra så är det massor med arbete som behöver fixas och donas med, massor att lära sig.

 

Utöver all överlämning så har vi arbetat mycket med att få en massa pappersarbete på plats inför nästa år, alla styrdokument ses över för eventuella förändringar som behövs göras. Detta innebär ett antal(gissar på lite över 100) sidor att läsa många gånger och skriva om för att sedan läsa igen. Vi har även arbetat en del med vårt cykelprojekt som kommer att startas till våren hoppas vi, cykelprojektet går ut på att kåren ska hyra ut cyklar till sina medlemmar för en billig peng och på så vis underlätta för alla. Mest så att studenter inte ska behöva hämta sina cyklar från sin hemort och sedan behöva släpa tillbaks den dit på ett tåg eller bussar, vi vet att detta är jobbigt.