Veckans Weekly, vecka 8

 

Vi har suttit med i centrala samverkan och tagit emot massor med information gällande pågående projekt och händelser på högskolan den här veckan.

I måndags höll Vice ordförande en utbildning för våra engagerade så att alla är väl införstådda och förberedda på att arbeta med de uppdrag dem tagit på sig att göra.

Vi har även haft en arbetsfrukost där vi som jobbar på studentkåren diskuterat verksamheten, hur vi kan arbeta för att samverka mer med varandra och se till att vi är väl insatta i det dagliga arbetet. vi har haft diskussioner om hur vi ska göra med introduktionsarbetet till hösten, då vi ännu inte har någon ansvarig introduktionskoordinator i styrelsen för i år.

I veckan har Sveriges Förenade Studentkårers (SFS) har presenterat sin årliga studentbudget för 2015 (klicka här för att komma till studentbudgeten), den visar att svenska studenter går back 285 kronor varje månad. Det är trots att studielånet har höjts med 1000 kronor. En höjning av lånedelen innebär att en student som tar examen 2015 jämfört mot en som tog examen 2010 har en fjärdedel mer skulder över 3år. Det är något vi på studentkåren ser väldigt allvarligt på och som vi har kommenterat på i en blogg (klicka här för att komma till den).

I övrigt är vecka 8, sportlovsveckan oftast väldigt lugn både för studentkåren och studenter med mycket självstudier och läsande. Hur det kan komma sig när studenter inte har några lov är väldigt enkelt. Det finns många anställda på högskolan med barn som planerar så att det går att ha semester den veckan, vilket även gynnar studenter med barn i skolåldern.

Vi hoppas att alla har haft en bra vecka och önskar er en ännu bättre helg!