Veckans Weekly, vecka 50

Vi har denna vecka fortsatt ha fullt upp med massor av överlämningsarbete, vilket är när avgående arvoderade lär upp tillträdande. Det gäller att lära ut allt som vi har lärt oss under året så att kunskap och kompetens inte försvinner utan istället ökar, vilket kan vara väldigt svårt och komplicerat. Det tar mycket tid eftersom man måste se till att förklara allt i ordning och på ett sätt som man kan förstå, man kan jämföra det med att på en månad ska man ta sig ifrån att aldrig ha varit på en båt till att vara kapten för ett stort skepp.

Vi har även under tisdagen genomfört skyddsronder i 7 stycken hus på högskolan för att upptäcka problem arbetsmiljön, ett av dessa hus var studentkårens egna där vi upptäckte en del saker som skulle förbättras. Under kvällen genomförde vi också ett val till kårfullmäktige.

Vi delade ut glögg och pepparkakor under pepparkakans dag i onsdags, all glögg och alla pepparkakor vi hade med oss tog slut. Receptionen i hus 7 blev så glada att se oss där att dem startade lite julmusik för att ytterligare förbättra stämningen.

Under torsdagen var det kris övning för Högskolan Kristianstad som vi även deltog i.

Övning Nobel pågick hela dagen med en simulering från ledningen och många ytterligare, bland annat simulerades skolskjutning och presskonferens.

Hela övningen var mycket lärorik och intressant, den slutgiltiga rapporten är dock inte inlämnad än.

Under fredagen var vi med under högskolestyrelsens möte och tog beslut om många olika saker, det debatterades bland annat om högskolan budget.