Veckans Weekly, vecka 49

Vi hade likt de flesta en spännande måndag när vi försökte ta oss till Helsingborg för möte efter stormen Gorm. Resa kommunalt var omöjligt, det märktes även på campus. Det var väldigt få studenter som lyckats ta sig fram till HKR. Turligt nog missade vi bara ett möte tillskillnad från de studenter som missade en tentamen.

Mellan 60-70% av de som studerar på HKR pendlar utanför Kristianstad till sina föreläsningar vilket gör att de som studerar här är väldigt beroende av Skånetrafiken, Blekingetrafiken och Länstrafiken Kronoberg. Vi i studentkåren lägger därför stor fokus på att förbättra resan till och från HKR. Det är även viktigt att HKR tar hänsyn till att så många av studenterna pendlar och att funkar inte tågen, så är det inte studentens fel.

Vi ber även om ursäkt om ni har försökt kontakta oss och inte kommit fram så beror det på att både vice ordförande och studentombudet har varit sjuka större delen av veckan. Förhoppningsvis är de helt återställda tills måndag.

Både studentombudet och vice ordförande är sjuka

Både studentombudet och vice ordförande är sjuka

Vi har även haft överlämning och lärt upp de som tar över studentkåren efter årsskiftet. Där både nya och gamla presidiet tillsammans har gått igenom policys för att kunna ge ändringsförslag till kårstyrelsen. Vi har även börjat ta med våra efterträdare på möten t.ex. ledningsrådet och programområdes ansvarig(POA) dialog. På POA-dialog så presenterats hela utbildningsprogram för högskolans ledning och studentkåren av den som är ansvarig för helheten av det programmet, utmaningar och hur utbildningskvalitén är.

Överlämning på Ledningsråd/POA-dialog den 151202