Jag heter Gabriel och är 18 år gammal, går andra året på handel administration programmet. Jag är en social och utåtriktad kille, mitt stora intresse är fotboll.

Varför jag just ville praktisera hos Kristianstad studentkår är för att jag hittade ingen annan praktik plats. De praktik platser som jag har haft kontakt med innan är Kristianstad högskola, Kristianstad arena, länsstyrelsen och p4 Kristianstad.

På högskolan var tanken att jag skulle praktisera i deras reception för att där kunde jag komma kontakt med administrativt arbete och pappers arbete sådant som jag skulle kunna klara i min praktik. Men när min lärare ringde och tog kontakt med dem så var svaret lite tveksamt men det var inte ett rakt nej, så dem skulle återkomma till min lärare efter några dagar. Men vi fick vänta i två veckor och sen ringde vi dit istället för och kolla av om det skulle bli något med praktik, då var deras svar att dem inte kunde ta emot mig på grund av brist på tid.

Sen tänkte jag efter vad för praktik skulle mer kunna passa mig och då kom jag på att jag hade kunnat sitta i växeln på Kristianstad arena i och med att det inte är fysiskt arbete skulle det fungera för mitt funktionshinder. Så jag ringde dit på egen hand när det bara var två veckor kvar till sommarlovet men när jag ringde hade dem inte tid just då men lite senare under sommarlovet skulle dem återkomma till mig. Men det gjorde dem inte så jag fick själv maila dem och fråga om min praktik och då svarade dem mig, och då ville dem ha lite mer information om vad för arbete jag skulle göra och vilken skola jag gick på. Sen mailade vi varandra fram och tillbaka och till sist bestämde vi en träff under sommarlovet så jag åkte upp till Kristianstad och träffade den person jag hade haft kontakt med och när han såg att jag satt i en scouter så sa han direkt att där det administrativa arbetet utfördes var det ingen hiss vilket var en stor besvikelse för mig. Men sen när jag fick veta lite mer om studentkåren via en kontakt till mig så blev jag väldigt lockad till det för det var bra saker stundkåren gjorde för studenter vilket jag inte visste om innan.

Min uppfattning om Student kåren är en driftig verksamhet som brinner för att studenters rättigheter ska uppfyllas i högskolan och vill göra så att stundeter kan få en paus från pluggandet och bara få tänka lite på fritid. Jag känner att studentkåren är en väldigt välkomnande verksamhet och om jag ska utgå från mig själv så kände jag mig väldigt välkommen från första början och att det togs seriöst med att jag skulle göra min praktik här. Väldigt öppna för nya saker och vill verkligen att alla ska trivas på bästa möjliga sätt.