Studentkåren kommenterar Sanimir Resics avgång

Kristianstad Studentkår är ledsna och lite besvikna över att Sanimir Resic väljer att avgå från posten som rektor för Högskolan Kristianstad. Vi hade sett framemot att fortsätta jobba ihop med att göra Högskolan Kristianstad till en ännu bättre högskola. Sanimir har under sin korta tid här gjort mycket bra, både för högskolan och för studentkåren. Vi känner att vi haft ett gott stöd ifrån honom, men att han även ställt krav på oss, krav som gjort oss som organisation bättre.

Att en av anledningarna till att Sanimir slutar är att pendlingen fungerat dåligt är mycket illa. Detta belyser vardagen för många i Skåne, inte bara studenter och personal på Högskolan Kristianstad. Vi hoppas att Trafikverket och Skånetrafiken fortsätter att satsa för att göra det enklare att pendla inom Skåne. Detta ser vi som livsviktigt för att hela Skåne ska fortsätta frodas. Det måste gå att kombinera familjeliv i en del av Skåne med ett jobb i en annan del.

Vi tackar Sanimir för tiden här och önskar honom lycka till i framtiden. Nu börjar arbetet med att hitta en ny rektor som ska axla Sanimirs mantel och lyfta Högskolan Kristianstad till ännu högre nivåer. Eftersom högskolan de senaste åren visat bra kvalité och höga ansökningssiffror tror vi att detta är ett attraktivt arbete och vi hoppas på många välkvalificerade kandidater.