Studenternas dag 2 April

Idag, tisdag 2 april är det studenternas dag. Det är en dag att uppmärksamma problem för oss studenter och få upp dem på agendan hos makthavarna, men också en dag att fira oss som studenter och vad vi har åstadkommit under året som gått. Självfallet har vi på studentkåren planerat in för att det ska bli en spännande studentens dag för dig som student på HKR.

Den första saken har vi precis gjort. Vi började nämligen morgonen med att lämna in en skrivelse till högskolestyrelsen. I denna skrivelsen föreslår vi ett frivilligt treterminsystem vid HKR. Vi föreslår sommarkurser som är relevanta, och tillgodoräknesbara, för samtliga programområden där högskolan har intag. Vår rapport om studentekonomi visade att majoriteten av oss studenter vid HKR känner oro, ångest eller värre inför sommaruppehållet. Med ett frivilligt treterminsystem skulle vi slippa det och vi skulle kunna ta examen tidigare. Skrivelsen kommer preliminärt att behandlas av Högskolestyrelsen i juni, men vi kommer hålla er uppdaterade.

Vi kommer också finnas på plats på campus, där kommer vi bjuda studenter på korv för att fira dagen till ära. Dessutom kommer de 30 första kårmedlemmarna att kunna få giftbags med lite gott för att fira dagen till ära. Men vi kommer även ha en tipsrunda kring sjukförsäkringsystemet för studenter, vilket även är temat för dagen satt av Sveriges Förenade Studentkårer. Passa på att lär dig vad som händer om du blir sjuk!

Sist men inte minst, idag lanserar vi också kårbokhandeln. Studentkårens förmedling av begagnad kurslitteratur. Du som kårmedlem kan lämna in din gamla kurslitteratur till kårsektionerna för säljningen och när boken blir såld får du dina pengar. Samtidigt kan du då också köpa begagnad kurslitteratur. Mer information kommer komma upp på hemsidan under dagen. Men redan nu finns de första böckerna uppe för försäljning. Du hittar kårbokhandeln i studentkårens kansli i hus 13.

11.30 kommer vi ställa upp på campus för firandet. Jag hoppas jag ser många av er där!

Glad Studenternas dag!
Amanda Lindborg
Kårordförande