Möt studentkårens nya studentombud: Dennis Lindh

18 Augusti börjar Studentkårens nya studentombud, Dennis Lindh, sitt arbete. Studentombudet är funktionen som har hand om studenträttsliga frågor och kan företräda dig som kårmedlem i ärenden gentemot lärosätet. Idag har du chans att lära känna honom lite bättre i den korta intervjun nedan.

Vad har du pluggat?

Jag är 28år och precis färdig med att utbilda mig till förskolelärare med inriktning natur och teknik. Jag spenderar så mycket som möjligt av min fria tid vid evenemang kring campus och studentkåren då jag tycker om att hitta på roliga saker med ännu roliga personer och vänner. Jag är även väldigt intresserad av tyska brädspel, longboard och datorspel.

Vad kan man vända sig till dig för frågor?

Studentkåren är här för din skull, vi finns för att hjälpa studenter så jag är alltid tillgänglig för att hjälpa studenter, men i huvudsak handlar det om studentsrättsliga problem och frågor. Allt från hjälp med hur studenter känner sig felbehandlade av lärare till att se till att vid komplicerade disciplinärenden se till att studenten alltid blir rättvist behandlad.

Vilken är den viktigaste studenträttigheten för dig?

Utöver att studenträttigheter blir respekterade och inte tummas på. Så tycker jag att när någon påstår att ett moment är obligatoriskt, så ryser jag inombords. Högre utbildning är frivillig, det finns ingen föreläsning som är obligatorisk. Däremot så kan det vara del av en examination, vill du bli godkänd så bör du gå på den. Föreläsningar inför examinationer är tillför att hjälpa dig förstå och utveckla dina tankar, men alla lär sig olika jag föredrar att ligga hemma och läsa över föreläsningar. Dock tycker jag att även om föreläsningarna är frivilliga så är de ett viktigt moment i lärande och ett bra verktyg för att utveckla tankar och funderingar.

Vilken ny studenträttighet hoppas du införs till hösten?

Ett realistiskt mål är att det införs en maxkostnad per termin vad kurslitteratur får kosta. Som student är det en väldigt stor och jobbig kostnad att ta i början av varje termin. Det finns ju dock billigare alternativ än köpa nytt t.ex. kårbokhandeln för begagnade böcker eller biblioteket.