Så här i början av juli rullar politikerveckan i Almedalen på. Vi från KSK finns självklart på plats för att ta del av de olika seminarierna och möta personer från andra organisationer. Allt för att vi ska kunna jobba för den bästa möjliga utbildningen genom att hålla oss uppdaterade om olika frågor och diskutera kring högre utbildning!

Politiker veckan i Almedalen är en stor händelse som bara växer för vart år. Nu i skrivandets stund gör vi i KSKs delegation redo för ännu en dag full av lärande och möten. Vi anlände till Almedalen i söndags och har sedan dess hunnit med att gå på seminarier om kvalitetsarbete, styrelsearbete, internationalisering, näringslivsanknytning, mångfald, jämställdhet, studenters trygghet och mycket mer. Många är de tankar och idéer jag har fått och kommer ta med mig till arbetet på studentkåren i höst.

Sveriges Förenade Studentkårer höll ett seminarium om bildning eller nytta i högre utbildning. Att din utbildning ska ge dig mer än bara möjlighet att bli anställd är något vi i KSK jobbar med, och på en högskola så som HKR blir frågan ständigt aktuell. Många av utbildningarna på HKR är yrkesutbildningar och präglas mycket av det. Det är viktigt att vetenskapligheten framhålls, men också att utbildningarna ger dig bildning och att du kan använda din utbildning i framtiden.

Det är snart dags för oss att åka in till Almedalen igen, men innan jag slutar vill jag ge dig som student en funderare. Vad vill du kunna använda din utbildning till? Hör gärna av dig och delge dina funderingar genom att skicka ett mail till ordf@ksk.nu. Ha en riktigt trevlig sommar!

Amanda Lindborg
Tillträdande kårordförande 13/14