Insparken inviges i Måndags av studentkårens ordförande Amanda Lindborg. I sitt invigningstal pratade Amanda om Högskolan Kristianstad, Studentkåren och övergången till högre studier.insparkinvig

“När ni nu tar era första steg in i akademin, gör det med stolthet! Var stolta över att vara Kristianstad Studenter! Oavsett om ni är här för en tvåårig eller en femårig utbildning, vet att ni har utmanande och spännande tid framför er där ni kommer att växa som personer!” Amanda Lindborg, invigningen.

Under resten av måndagen fick aspiranterna en rundvandring av campus med alla bra ställen att känna till som student, de fick även tid att lära känna varandra inom sina lag och fick praktisk information från insparksgeneral och hans vice.

inspark skattjakt

 

Under tisdagen började tävlingarna och de nya aspiranternas första uppgift var en fotoskattjakt. Först uppe på campus där de olika målen var viktiga stödfunktioner på högskolan, såsom samordnaren för det pedagogiska stödet, en person som jobbar med lärvärkstäder och liknande. Sen var det ner till Kristianstad för att lära sig bra platser i Kristianstad som studentstad, och självfallet lite roliga grejer så som att anordna ett lucia tåg.

inspark seminarium

Onsdagens insparksaktiviteter började med seminariet “Målet med din utbildning: Anställningsbar, användbar eller bildad” för att ge aspiranterna möjlighet att reflektera  över varför de går sin utbildning och vad de vill ha ut av studierna. Panelen bestod av Ann-Charlotte EK, HKR, Stefan Larsson, HKR, Johannes Danielsson, Saco Studentråd och Jörgen Borgström, sparbankschef. Ett av råden apiranterna fick av panelen var att bredda sin utbildning och att använda kravet på 30hp inom ett annat ämne än sitt huvudämne för att kunna få en kandidatexamen till att bredda sin utbildning och läsa något annat än just bara ett naturligt biämne. Efter det så gästades insparken av Sölvesborgshems VD Johan Braw som pratade lite om möjligheterna att som student på HKR bo i Sölvesborg och så bjöd även han på korv. Ett uppskattat inslag för aspiranterna innan de begav sig ut för lekar.

Under Torsdagen höll Högskolans Idrottsförening, HKIF i en sportdag där studenterna fick prova på lite olika sportaktiviteter. HKIF finns på högskolan och erbjuder varje vecka olika sportaktiviteter så som simning, fotboll, boxercise och liknande.

inspark finsittning

 

Under Fredagen avslutades insparken med en finsittning, vilket i sig var en studenttradition aspiranterna introducerades till. Under insparken delades priser ut av insparkens ledning, generalen, vice generalen och domaren. Men även Generalen fick sig en överraskning då kårstyrelsen utnämnde honom till hedersgeneral för Kristianstad Studentkårs introduktionsverksamhet. Detta efter att Jonas i 3 år varit general för KSK, med linjeföreningars insparkar och varit en aktiv del i omvandla insparken från en gemenskaps aktivitet till en introduktion för nya studenter så att de ska få en bättre övergång till högre studier och möjlighet att hitta studentgemenskap och vänner.

“I början av veckan sa jag att min förhoppning var att ni alla skulle kunna se mig i ögonen och säga att ni haft skit kul. Har ni haft kul?” Jonas Kjällgren under insparkens avslutning.
Det blev en enhälligt JA från aspiranterna som mötte honom till svar. Därefter lämnade han över ordet till Amanda som avslutade insparken med att summera vad de lärt sig och att de ska känna stolthet för att vara studenter. Insparken avslutades därför med studentsången.

Men ni kanske undrar vilka som fick de olika utnämnelserna?

Årets lag blev lag 4 efter sina bedrifter under tävlingarna, men det var en tätt topp 4 med bara 8 poäng mellan 4e plats och 1a plats.

Årets aspirant blev Alexandra Lind för sitt stora engagemang och glädje. Alexandra hade gått till stora längder för att peppa sitt lag och var väl värd utnämnelsen.

Årets lagledare blev Erik Andersson, för att han var först på plats och sist hem. För att han fanns där och stöttade inte bara sitt eget lag utan alla aspiranter.