Idag är det 1 augusti och det är en dryg måndag kvar tills den nya terminen börjar. En dryg måndag till vi får välkomna ett gäng nya studenter till Högskolan Kristianstad och tills vi får hälsa er som redan pluggat här välkomna tillbaka. Något jag personligen ser väldigt mycket fram emot. Som ny student kan det vara överväldigande att komma till campus första gången, men kom ihåg Högskolan finns för dig, för att vi studenter ska kunna få en utbildning har hela den här apparaten skapats.

Idag är också första dagen på det nya mandatåret för Studentkåren. Vi tackat av den förra kårstyrelsen och nu gör vi oss redo inför en spännande och intensiv höst! Att du ska få det så bra som möjligt under din tid hör på Högskolan Kristianstad är vårt mål. Vi kommer snart få börja förhandlingarna med Högskolan igen kring din rätten till inflytande över utbildningen. Vi har också framför oss behandlingen av vårt krav på Högskolepedagogiskutbildning för alla lärare på Högskolan. Detta och mycket mer är vad som kommer prägla vår höst, och jag ser fram emot att få ta del av era tankar och idéer.

Vi i kårstyrelsen är taggade inför en spännande höst och jag kan varmt rekommendera vår inspark som kommer hållas 9-13 september, ett utmärkt tillfälle att träffa nya vänner och komma in i livet som student! Oavsett om du är nya eller har pluggat här ser jag och resten av kårstyrelsen fram emot att få vara din bästa vän under hösten! Thimmy och jag har idag vår första dag som studentkårens presidium och vi är peppade till tusen! Vi finns här för er skull och vi är redo inför en höst där vi jobbar för DIN bästa möjliga tid som student på Högskolan!

Amanda Lindborg
Kårordförande 13/14